Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuws

Onderwijsraad – JongerenOnderwijsraad

Goed onderwijs voor iedereen: dat is waar de Onderwijsraad met zijn adviezen aan bijdraagt. Maar hoe ervaren leerlingen en studenten hun school en studie? Wat vinden zij van de onderwerpen waar de Onderwijsraad over adviseert, zoals vrijheid van onderwijs en het vergroten van het leesplezier? En wat speelt er verder op hun school of bij hun studie waarvan het belangrijk is dat de Onderwijsraad dit weet? Om goede adviezen te kunnen geven, zijn de ervaringen en meningen van leerlingen cruciaal voor de Onderwijsraad. Daarom heeft de Onderwijsraad vanaf oktober 2019 een Jongerenonderwijsraad.

Deze Jongerenonderwijsraad bestaat uit 18 leerlingen en studenten van diverse leeftijden en schooltypen (basisschool, voortgezet onderwijs, MBO, en HBO/Universiteit). Hier delen zij hun ervaringen, meningen en ideeën over het onderwijs in Nederland. Zij nemen voor twee jaar deel aan de JongerenOnderwijsraad. Daarna start een nieuwe periode met andere leerlingen en studenten.

De JongerenOnderwijsraad komt ongeveer twee keer per jaar bij elkaar. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 30 oktober as. 

Meer informatie

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden