Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuws

RVS – Vervolg ontwerpprijsvraag WHO CARES

Om nieuwe vormen van wonen en zorg te stimuleren en mogelijk te maken, krijgt de ontwerpprijsvraag WHO CARES, die in oktober 2017 voor het eerst werd toegekend, een vervolg: WHO CARES Community of Practice. Want: “We worden ouder en blijven langer thuis wonen. De zorg begint nu thuis en daarom moeten we meer werk maken van de kwaliteit van het wonen en investeren in toegankelijke buurten; de inrichting van onze gebouwde omgeving loopt hierop achter”, aldus Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

De Community of Practice ondersteunt ontwerpers, experts in de zorg en gemeenten bij het uitvoeren van nieuwe vormen van wonen en zorg en toekomstbestendige wijken en stimuleert nieuwe initiatieven op dit gebied. De Community reflecteert op de uitvoering en bouwt aan een praktijkgericht netwerk. Daarnaast organiseert WHO CARES Community of Practice conferenties om de resultaten van de prijsvraag voor een breder publiek te ontsluiten en inzetbaar te maken voor gemeenten en zorg organisaties.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade startte in 2017 samen met de RVS en Humanitas Rotterdam het initiatief voor de ontwerpprijsvraag WHO CARES. Voor deze prijsvraag werden ontwerpers, zorgprofessionals en innovatieve doeners en denkers opgeroepen om gezamenlijk hun idee voor toekomstbestendige wijken te verbeelden. De prijsvraag leverde een rijke oogst aan ontwerpen op. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden