Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuwe publicaties

RVS - Gezien en gehoord – 17.000 ervaringen met zorg en hulp

Dagelijkse ervaringen moeten worden meegenomen bij het tot stand komen van beleid. Dit zegt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) op basis van een intensieve dialoog met de samenleving. Op 8 februari presenteerde de RVS zijn visie op wat er leeft, in het essay ‘Gezien en gehoord – 17.000 ervaringen met zorg en hulp’. Minister De Jonge, minister Bruins en staatssecretaris Blokhuis (VWS) namen de publicatie in ontvangst.

In het kader van De Zorgagenda voor een gezonde samenleving deelden ruim 17.000 patiënten, cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, zorg- en hulpverleners, bestuurders en gemeenten hun dagelijkse ervaringen met de raad. Ze beschreven hun ideeën over wat er goed gaat en wat er nog beter kan in de zorg en hulp in Nederland.

In het essay 'Gezien en gehoord' presenteert de RVS drie principes om de komende jaren nieuwe beleidsplannen, maatregelen en initiatieven aan te toetsen: eenvoud, grenzenwerk en leren. De principes bieden een check: zijn we met de goede dingen bezig? Is er draagvlak te verwachten voor dit plan of deze aanpak? ‘Gezien en gehoord’  is dan niet langer alleen de titel van het essay, maar een manier van werken die zorgt voor een actieve verbinding tussen de ‘tekentafel’ en de ervaringen van mensen. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden