Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuwe publicaties

RVS - Beeldboek 'De wereld thuis'

‘Thuis’. Dat is het thema van het boek dat de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) dit jaar als kerstgeschenk uitbrengt. Met dit boek wil de RVS laten zien dat thuis voor mensen niet altijd iets vanzelfsprekends is. Soms heeft thuis een prettige invulling, soms ook niet. Die veelzijdigheid verdient meer aandacht in het maatschappelijke debat. Minister De Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) ontving op maandag 18 december het eerste exemplaar van het boek.

Het boek bestaat voornamelijk uit ´visuele essay’s´ van vooraanstaande fotografen. Zij belichten elk een of meerdere maatschappelijke ontwikkelingen waar mensen thuis mee te maken kunnen hebben. Het boek bevat onder andere beelden van mensen met een grote zorgvraag die in een verpleegtehuis of zorglocatie hun thuis vinden, van vluchtelingen die tijdelijk worden opgevangen in een gevangenis en daar hun thuis van moeten zien te maken en van een moeder met haar kinderen die na een scheiding een nieuw thuis gaat vormen. 

De RVS benadert thuis in dit boek hoofdzakelijk met beelden. De fotografen tonen hun perspectief op het thuis van mensen door het specifieke van thuis in verschillende contexten in beeld te brengen. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden