Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuws

RVS – Winnaars prijsvraag WHO CARES bekend

Twintig teams van ontwerpers, zorgprofessionals en andere innovatieve denkers hebben in het kader van de prijsvraag WHO CARES, de ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen en zorg, ideeën uitgewerkt voor toekomstbestendige woonwijken in Rotterdam, Almere, Groningen en Sittard Geleen. De jury van WHO CARES, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, maakte op donderdag 26 oktober, tijdens de Dutch Design Week, voor iedere wijk een winnaar en een runner-up bekend. “De inzendingen laten zien dat je betere plannen krijgt als experts op het gebied van wonen en zorg samenwerken”, aldus de jury.

De prijsvraag WHO CARES gaat uit van de gedachte dat een stad die goed is ingericht voor ouderen en kwetsbaren, een goede stad is voor iedereen. Veranderingen in de zorg, demografische ontwikkelingen en een andere kijk op gezondheidszorg vragen om een andere kijk op woonwijken. De prijsvraag was een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Humanitas, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

Na de Dutch Design Week reisde de tentoonstelling naar verschillende plekken in het land. Van 3 april t/m 4 mei 2018 is de tentoonstelling nog te zien in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden